← Academy Blog

Вступне тестування: коли питань більше, ніж відповідей

Translated into:

Вступне тестування до Binary Studio Academy 2022 можна буде пройти в один з двох запропонованих днів - 28 або 31 травня. В ці дні в особистому кабінеті порталу Академії (вкладка Тестування) з 9:00 до 21:00 у всіх зареєстрованих абітурієнтів з’явиться доступ до тесту. Записуватися на конкретний час або день складання тесту не потрібно.

Детальніше про питання тесту

Тест складається з 25 питань закритого типу, тобто необхідно вибрати відповідь із запропонованих варіантів. У деяких запитаннях правильний лише один варіант відповіді, в інших - декілька, тож уважно читайте умови кожного завдання.

Питання перевіряють базові знання обраної мови програмування, верстки, баз даних, а також принципів ООП. Вступний тест за напрямком QA перевіряє знання основних типів і методів тестування, тестової документації, основ HTML/CSS, розуміння SDLC. До речі, з форматом запитань можна ознайомитися, пройшовши тренувальний демо-тест та прочитавши матеріали Марафону підготовки 2021 і 2022.

Питання рівноцінні й у балах важать однаково. Питання першого і другого дня тестування рівні за складністю. Кожен напрям матиме декілька варіантів з різним набором запитань.

Особливості проходження тесту

Тест можна буде пройти тільки з вебу, доступ з мобайлу або планшету буде відсутній. На проходження тесту відводиться 30 хвилин. Але не хвилюйтеся: після закінчення цього часу тест не перетвориться на гарбуз, його можна буде завершити. При оцінюванні ми можемо враховувати екстра-час.

На питання необхідно відповідати по черзі, можливості залишити питання на потім і повернутися до нього не буде: це один зі способів не допустити чітерства на тесті.

Крім того, не можна залишати сторінку тесту й переходити на іншу вкладку: система відслідковує такі переходи і кліки поза межами поля вводу відповіді й реагує сповіщеннями про чітерство. Ми отримуємо репорти про час і кількість таких сторонніх переходів і кліків і також можемо це враховувати при оцінюванні. Тож радимо заздалегідь вимкнути усі програми і тулзи з поп-ап вікнами. Якщо посеред тесту мама побажає вам успіху у вайбері або друг скине мемчик у телеграм, система може розцінити це як сторонній клік та зреагувати відповідно. Це ж стосується і спроб зробити скріншот екрана. Питання тесту не потребуватимуть відкривання девтулз, тож не варто зазирати і туди теж.

Прохідний бал

Прохідний бал для кожного напрямку може відрізнятися і змінюватись щороку. Він залежить від кількості тих, хто складатиме тест, та від того, наскільки добре вони з ним впораються. Тобто що більше буде людей, які круто складуть тест, то вищим буде прохідний бал.

Максимум, який можна набрати на тесті, - 100 балів. В попередні роки прохідний бал коливався в межах 60 - 70. На цьому етапі ми не маємо чітких критеріїв щодо кількості студентів, які проходять далі. На наступний етап відбору (3 лекції та домашні завдання) переходять усі, хто набрав прохідний бал і вище.

Оголошення результатів

Перевірка тестів автоматизована, але ми беремо кілька днів на веріфікацію результатів, щоб впевнитись в їх коректності. Результати будуть доступні в особистому кабінеті 3.06.

Після оголошення результатів для тих, хто набере достатню кількість балів, у особистому кабінеті буде доступна перша лекція з домашнім завданням другого відбіркового етапу. Ще дві лекції з’являться у вашому кабінеті пізніше.

Після завершення тесту ми не публікуємо правильні відповіді та розбір питань, адже ми можемо використати деякі питання повторно наступного року.

Правила проходження тесту

Перед тестом ми дамо ознайомитись з правилами проходження тесту, але вже зараз зауваж, будь ласка, наступне:

  1. Під час проходження тесту не можна використовувати допоміжні матеріали, гуглити, робити скріншоти питань, чітерити та переходити з вкладки тесту, відкривати девтулз.
  2. Питання тесту є конфіденційною інформацією, яку не можна розголошувати, надавати будь-кому та будь-де публікувати (включно з форумами, редітом, stack overflow, у власних акаунтах у соцмережах, тощо).
  3. Один учасник може мати лише один аккаунт. Тому одна людина за одну Академію може скласти тест лише 1 раз. Дубльовані акаунти буде видалено із системи, а чітери - дискваліфіковані.

Що робити, якщо щось піде не так

Протягом обох днів тестування 9:00 до 21:00 на зв’язку буде наша команда техпідтримки - можна написати нам в чат прямо зі сторінки тесту, будемо старатися відповісти якомога швидше. Якщо ж ви плануєте проходити тест після 18:00 або не отримаєте оперативної відповіді - пишіть на [email protected]. Щойно доберемося до пошти, розглянемо вашу проблему.

Останні приготування

Ще є трохи часу на підготовку до тестування. Тож радимо попрактикуватися у проходженні демо-тесту, аби звикнути до формату питань. Якщо ви вже це робили - спробуйте цього разу з таймером на 10-15 хвилин. :) Перечитайте матеріали Марафону підготовки 2021 і 2022 - так ви не розгубитеся на тесті й знатимете, з якого боку підходити до кожного завдання.

Проаналізуйте ваші плани на суботу (28 травня) та вівторок (31 травня), оберіть найзручніший час: коли ви найбільш енергійні та продуктивні, коли ніхто з домашніх не відволікатиме, не турбуватимуть з робочих питань і кур’єр з Нової Пошти не переб’є хід ваших думок дзвінком у двері.

Переконайтеся, що Інтернет з’єднання стабільне. Вимкніть усі месенджери та будь-які інші додатки з поп-ап вікнами, не переходьте зі сторінки тесту, не гугліть, навіть якщо дуже хочеться. Будьте чесними з нами та іншими вступниками.

Під час проходження тесту не витрачайте час на хвилювання й паніку - якщо ви опрацювали матеріали для підготовки, читали наші статті й ресурси, то для вас не повинно бути нічого такого, що зіб’є вас із пантелику.

Все у ваших руках. Удачі!