← Academy Blog

Марафон підготовки 2021

Стартував марафон підготовки до тестів - QA трек - Binary Studio Academy 2021! Щотижневі питання з відповідями та пояснення чекають на нашому блозі.

  • [QA] Які з перелічених методик тестування відносяться до динамічних?

    a) Тестування специфікації
    b) Читання source code
    c) Приймальне тестування
    d) Тестування GUI

    Розгорнути правильну відповідь з поясненням

    Для початку пригадаємо, що таке динамічне та статичне тестування. Динамічне тестування - це тип тестування, який перевіряє функціональність застосунку під час виконання коду. Фактично це означає перевірку застосунку під час його роботи. Статичне тестування навпаки не передбачає, що програмний код буде запущено. Зазвичай статичне тестування проводиться на первинних стадіях розробки ПО, тобто не передбачає імплементації повного функціоналу. Під визначення статичного тестування підходять відповіді a) Тестування специфікації та b) Читання source code, оскільки тестування цих типів може бути проведено без запуску коду. Тому правильна відповідь c) Приймальне тестування та d) Тестування GUI, оскільки виконати тестування цих типів неможливо без запуску застосунку. Приймальне тестування виконується для перевірки виконання програмним забезпеченням задач, які були поставлені, та відповідності вимогам. Тестування GUI - це перевірка графічного інтерфейсу.

  • [QA] Що з наведеного нижче буде правильним показником прогресу тестування?

    a) Кількість непомічених дефектів
    b) Кількість тестів, які ще не виконані
    c) Загальна кількість дефектів у продуктіі
    d) Зусилля, необхідні для виправлення всіх дефектів

    Розгорнути правильну відповідь з поясненням

    Для того, щоб відповісти на це питання, згадаємо один з семи основних принципів тестування: тестування виявляє присутність дефектів, але не гарантує їх відсутність. Тобто тестування дозволяє знизити кількість дефектів, але якщо деякі з них не були знайдені, то це не означає, що вони відсутні. З цього випливає, що на будь-якому етапі тестування неможливо визначити кількість непомічених дефектів та загальну кількість дефектів у продукті. А отже, це не є показником прогресу тестування. Оскільки під час тестування неможливо знайти всі дефекти, то відповідно і виправити всі - неможливо. Отже, правильна відповідь - b) кількість тестів, які ще не виконані