← Academy Blog

Усе про проекти з Binary Studio Academy 2021

Нещодавно завершилась одна з наймасштабніших Binary Studio Academy за весь час існування: за кількістю учасників, напрямків навчання і груп, а також за складністю проектів, які створювали студенти. Цього року академія випустила 90 розробників, які працювали над дев’ятьма різними ідеями. Основна мета Академії — створити максимально наближені умови до роботи над комерційними проектами, саме тому студенти працювали над розробкою MVP веб-додатків, серед яких платформа для подкастів, інтерактивний сервіс для презентацій і аналог Kickstarter. Далі у статті розказуємо про проекти, які змогли створити студенти за 7 тижнів, їхні особливості та функціонал.

Perflow

Perflow — це платформа, де користувачі можуть створювати власні плей-листи та слухати тематичні підбірки. Веб-додаток дозволяє користувачам слухати музику в різній якості, ділитися нею з друзями, розпізнавати різні пісні та слухати треки одночасно. Також є мобільний додаток з синхронізацією даних.

Стек технологій: .NET 5, Entity Framework Core 5.0, MSSQL, Azure Blob Storage, Firebase, Dapper, MediatR Ocelot API Gateway, SignalR, RabbitMQ, ffmpeg, Angular, Semantic UI, SASS.

Perflow

CodeTrainer

CodeTrainer — навчальна онлайн платформа, яка надає можливість людям покращити свої навички програмування і допомогти в цьому іншим. Суть в тому, що користувач реєструється на веб сайті, розв’язує різні завдання і отримує за це бали. За правильне виконання, рейтинг збільшується, і людина переходить на вищий рівень. Всього є дев’ять рангів, і кожен наступний є складнішим ніж попередній. Платформа містить базу завдань різного рівня складності, типу, тематики, проходячи які люди підвищують свої навички. Крім цього користувачі самі можуть створювати завдання для інших, ділитись на клани та змагатись за почесні місця.

Стек технологій: TypeScript, NodeJS, Express.js, PostgreSQL, TypeORM, RabbitMQ, Firebase, Socket.io, JWT, AWS S3, React, Redux/Saga, SCSS, Docker.

CodeTrainer

Scout

Scout — розумна HR платформа для пришвидшення найму працівників, автоматизації HR процесів, централізації інформації щодо співробітників, управління відпустками, відстеження залучення співробітників та оцінювання їхньої ефективності. Особливістю сервісу є використання Machine Learning для розбору резюме. Наприкалад, кандидат надсилає своє CV у pdf файлі, де рандомно розкидані ім’я, навички, досвід, хобі. Система автоматично розпізнає ці дані, сортує і видає готові результати в гарній таблиці.

Стек технологій: ASP.NET Core, Entity Framework Core, MSSQL, Elasticsearch, Dapper, SQL, MongoDB, CQRS, Docker, AWS, Amazon S3, Amazon Comprehend, Amazon Textract, JWT, SMTP, Vault by Hashicorp, TS, Angular, Angular Material, SСSS, MediatR, GitHub Actions.

Scout

Slidez

Slidez — це сервіс для інтерактивних презентацій, який дозволяє доповідачам спілкуватися з його аудиторією в реальному часі: слухачі можуть додавати коментарі або картинки, брати участь у голосуваннях. Єдине що для цього потрібно, це встановити додаток Google App Script і розширення Google Chrome, щоб отримати доступ до повного функціоналу. Учасникам не потрібно встановлювати додаткове програмне забезпечення – вони можуть використовувати будь-який браузер, який їм подобається.

Стек технологій: Java 11, Spring, Hibernate, WebSockets(Spring), PostgreSQL, React, Redux Toolkit, WebSockets(SockJS + STOMP), Material UI, TypeScript, Google App Script, Chrome Extension API, AWS services(S3, Route53, CloudFront, Elastic Beanstalk, RDS, ACM, CloudWatch), GithubActions, Sentry.

Slidez

Watchdog

Watchdog — вебсайт, який дозволяє аналізувати якість проектів, відстежувати помилки та проводити стрес-тестування. Сайт об’єднує в собі три сервіси — Sentry, Raygun і Loader.io. Вони всі схожі за ціллю використання, але знаходяться на різних платформах. Watchdog у свою чергу ж поєднує весь їхній функціонал, який складається з:

  • виявлення помилок (платформа здатна самостійно виявити помилки, які з’явились на сайті, вказати коли, чому і де це сталось та запропонувати кроки для її вирішення);
  • аналітика сайту (можна простежити хто та коли заходив на сайт, скільки провели там часу);
  • тестування навантаженості (наскільки швидко сайт може обробляти запити й наскільки швидкість просідає, якщо платформою користується велика кількість користувачів).

Стек технологій: .NET 5, REST, SignalR, RabbitMQ, MS SQL Server, Entity Framework Core, Azure, JWT, Firebase, Elasticsearch, Kibana, Docker, SendGrid, StackOverflow API, Angular, Prime NG, HTML5/CSS3/SASS.

Watchdog

Infostack

Infostack — це веб-додаток, призначений для зберігання та упорядкування інформації для корпоративного використання. Він дозволяє командам компанії вести детальні записи, такі як графіки та плани проектів, специфікації та вимоги, резюме зустрічей, покрокові процеси тощо. У програмі користувачі можуть створювати робочі області, додавати інших членів команди, керувати профілями користувачів, сторінками, дозволами. Сервіс також містить такі функції, як сповіщення, інтеграція зі сховищами GitHub та редагування сторінок у реальному часі.

Стек технологій: HTML, SCSS, TypeScript, Bootstrap, React, Redux, Node.js, Express.js, TypeORM, PostgreSQL, WebSockets, Elasticsearch, AWS S3.

Infostack

HypeCrafter

HypeCrafter — це платформа, яка дозволяє публікувати власні проекти для збору коштів та залучати спонсорів. Користувачі в свою чергу можуть підтримати чиюсь ідею та пожертвувати кошти на її втілення. В основу проекту закладена ідея Kickstarter, але зі своїми особливостями. Команда розробила кілька унікальних функцій, таких як рекомендації проектів для спонсорів, статистика по найбільш популярних темах, аналітика трендів, інформація про схожі проекти та їх поточний стан.

Стек технологій: Node.JS, Typescript, PostgreSQL, MongoDB, ElasticSearch, RabbitMQ, Bootstrap, React, Redux, Redux-saga, Stripe, Express, Passport.JS, ChartJS, JWT, i18n, SASS, Socket.io, Docker, Sentry.io, Cron, React Native.

HypeCrafter

Jabber

Jabber — платформа для запису, завантаження та зберігання подкастів. Сервіс дозволяє записувати подкаст в режимі реального часу, а люди можуть заходити і коментувати під час ефіру. По суті, можна піти двома шляхами: завантажити уже готовий трек або записати тут і зараз. Користувачі також можуть створювати улюблені списки подкастів, залишати коментарі та лайки. Також команда розробила таймлайн завдяки якому подкаст можна розділити на глави і добавити їх в часові коди. Таким чином набагато зручніше прослуховувати, бо є навігація і користувач може перемотати на потрібний відрізок запису. Ще однією перевагою Jabber є можливість обмежити доступ, тобто створювати приватні записи. Відтворення таких плейлистів відбувається за посиланням.

Стек технологій: TS, React, Redux, SASS, React Native, NodeJS, Express, Knex, Objection, JWT, PostgreSQL, Sockets, WebRTC.

Jabber

MindBridge

Це платформа, де користувачі можуть читати та публікувати статті на різні теми та взаємодіяти з авторами, як у Github ком’юніті. Сайт містить елементи соціальних мереж — крім публікації статей, можна створити особисту сторінку, спілкуватись, коментувати один одного та стежити за сторінками інших. Інновацією платформи MindBridge є можливість пропонувати свої варіанти правок у публікаціях інших користувачів. Автор може переглянути ці правки, підтвердити їх або відхилити. Ще однією особливістю сервісу є можливість зберігати цитати. Якщо читач натрапив на корисну частину коду або цікаву думку, він може виділити речення або абзац і додати його у список збережених текстів. Ці цитати згодом можна переглядати, переходити на оригінальну статтю і перечитувати її ще раз.

Стек технологій: Java 11, Spring, Lombok, Mapstruct, Hibernate, Flyweight, Elasticsearch, JUnit, Websockets, OAuth2 social auth, Postgresql, TypeScript, React, Redux, Redux-toolkit, Sagas, Websockets.

MindBridge

Реєструйтесь на наступну Академію та не пропустіть можливість навчатись, розвивати скіли та створювати круті проекти разом з нами! Всі деталі навчання та вибіркового етапу шукайте на нашому сайті, а також доєднюйтесь до нашого Telegram каналу, щоб першими дізнаватись про нові набори в Академію та онлайн події.