← Academy Blog

Нові лекції, завдання, формат - що нового на другому етапі відбору 2019

Отже, ти почув про можливість пройти безкоштовний буткемп Binary Studio Academy, вивчити багато нових технологій, створити портфоліо, а можливо і навіть влаштуватись на омріяну роботу. Подумки вже розпланував літо та майбутній старт кар’єри. Але перед тобою ще одне випробування перед вступом в Академію — другий відбірковий етап, який ми серйозно відрефакторили у 2019 році. ‘’I have a dream, — сказав хтось, — було б круто удосконалити формат лекцій та домашок’’. У цій статті я розповім, як ми до цього взялися, і що очікувало студентів.

Наш класичний підхід до лекцій та домашок

Команда Binary Studio кожного року переглядає та оновлює лекції, щоб їхній зміст відповідав сучасним технологіям і практикам. Ми приділяємо багато уваги продумуванню структури лекцій, аби подати матеріали чітко і стисло, щоб студентам були повністю зрозумілі висвітлені теми. Окрім відео, студенти отримують доступ до презентації, GitHub-репозиторію з кодом із лекції та невеличкого домашнього завдання разом з його специфікацією та критеріями оцінювання.

Викладають у Академії розробники Binary Studiо — маючи практичний досвід у програмуванні і бажання ним поділитися, вони вміють створити мотивуючу атмосферу навчання. Крім того, більшість з них кілька років тому також закінчили Академію, тому вони розуміють потреби студентів і виклики, через які ті проходять.

Кожна домашня робота студента отримує індивідуальне код-рев'ю, для якого лектори беруть до уваги багато факторів, ось основні:

  • Чи працює програма відповідно до вимог завдання
  • Чистота коду
  • Креативність та оригінальний підхід до розв’язання задачі

Окрім оцінки, викладачі обов’язково дають фідбек щодо рішення, радять, як краще можна розв’язати завдання, та дають лінки на корисні ресурси, з яких можна почерпнути знання. Саме тому виконання домашки має великий вплив на подальше навчання та розвиток студентів.

That’s it!

Що нового в 2к19: експеримент з 2-им етапом

Другий етап Академії — це випробувальний полігон, на якому стає видно, чи здатен потенційний студент виконувати завдання самостійно, вчасно, якісно і творчо — відповідно, чи зможе він впоратись із усіма майбутніми викликами Академії.

З першої лекції ми вирішили зімітувати реальну ситуацію у ІТ компанії, коли у розробника з’являється перша справжня та незрозуміла захоплююча ‘’таска’’ і починається найцікавіше… пошук шляхів до її виконання. Щоб поринути у всю цю історію, переходь до особистого кабінету, тицяй на вкладку з надписом “How developers work” і вперед!

Після дедлайну першого універсального для усіх завдання ми додамо ще по 2 профільні лекції, в яких ти зможеш глибше познайомитись із своєю основною мовою програмування і розробиш свій, можливо, перший клієнт-серверний додаток. Якщо ж ти вже наклепав десяток другий таких — don’t worry, коуч одразу це зрозуміє та дасть рекомендації по тому, як можна покращити та розширити твоє рішення.

Отож, якими новими фічами ми вирішили вас порадувати у 2019 році:

  • Додали конспект — для того, щоб студенти за допомогою зручної навігації могли знайти швидко потрібну їм інформацію чи сніппет коду і не шукати потрібний момент на відео, перемотуючи його 100500 раз. Для лектора це зручний спосіб викласти матеріал лекції у структурованому вигляді, розбивши його на невеликі логічні частини, для легкого використання у ролі так званої документації (нотаток). Сніппет такої штуки нижче: image

  • Створили віртуального замовника, який роздає таски (нові домашні завдання), що максимально схожі на задачі з реального IT світу. Ось так, наприклад, виглядає замовник Ryu, якому потрібен веб-сайт і він обрав саме тебе, щоб його зробити:

    image

  • І до того ж ми хотіли, щоб студентам було легко і приємно отримувати інформацію у форматі відеолекції, і тому постаралися вивести відео production на новий рівень. Для цього запросили професійного оператора, щоб якість відео та звуку були на висоті, і ви могли насолоджуватись “живою” лекцією, та бути зі спікером на одній хвилі. Усі лекції були відзняті при денному світлі і мертвій тиші оупенспейсу у львівському Binary Studio. Зйомки проводилися за кілька тижнів до виходу у світ, на вихідних та святах, щоб нікому не заважати, і щоб нам ніхто не перешкоджав 🤫.

Лектори, у їх числі і я, викладались на всі 100, щоб підготувати найкращі матеріали та зацікавити студентів у майбутніх випробуваннях. Адже попереду їх чекає ще інтерв’ю із нашими HR-менеджерами, супер інтенсивна фаза лекцій та бомбезний проект під керівництвом досвідчених розробників!

Невеличка статистика про 2-ий відбірковий етап у 2019:

  • ± 50 годин в середньому витратили лектори на підготовку, збираючи матеріали та формуючи лекцію 🤓
  • Провели 7 мітінгів
  • 3 тижні пішло на запис, перезапис, монтаж, перезапис і деплой на ютьюб 🤗
  • 16 дублів у середньому зробив кожен з лекторів (я зробив близько 30-ти) 🤦‍♂️
  • 27 годин відзнятого матеріалу на CANON EOS 6D Mark II 😎
  • 33 години на монтаж усіх лекцій ✂️
  • 150 GB — ні-ні, нуль тут не зайвий. 150 гігабайт зайняли усі сорси продакшену 🤯

How Cool Is That!??

Але ми робили це не тільки тому, що віримо у свої сили і перфекціонізм. Сподіваємось, що ці зміни будуть корисними для тебе, і це допоможе краще засвоїти матеріал та ще й додасть ентузіазму до самостійного вивчення поза межами лекцій. Ми спробували зробити найінтенсивніший етап відбору водночас і найкориснішим — якщо впораєшся з ним, Академія дійсно допоможе тобі впевнено почати кар’єру розробика. Експериментуй, будь креативним, роби краще та викладайся на всі 200%, і буде тобі щастя.

Ну і по традиції, давайте фідбек, він важливий, я серйозно. Дайте нам знати, що ви думаєте про лекцію, домашку, статтю. Ми робимо не для себе, а для вас, кінцевих користувачів нашої праці. Peace ✌